Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γλυκό ψωμί με μήλο και σταφίδες,χωρίς ζάχαρη

Αυτό το ψωμάκι πρέπει να το φτιάξετε και μόνο για το άρωμα που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας καθώς ψήνεται.Μια ζεστή,γλυκιά μυρωδιά,από την κανέλα και το μήλο,που σε "αναγκάζει"να φτιάξεις τσαγάκι ή καφεδάκι και να χαλαρώσεις λιγάκι!Το ψωμάκι αυτό δεν είναι σαν κέικ.Είναι μαλακό και υγρό από το μήλο και δεν έχει καθόλου ζάχαρη,γλυκαίνεται από τις σταφίδες και λίγο μελάκι.Ότι πρέπει για τα μικράκια μας!

υλικά

5 μεγάλα κόκκινα μήλα
50γρ βούτυρο
2κσ μέλι
1κσ κανέλα
μία πρέζα αλάτι
5κγ baking powder
250γρ αλεύρι ολικής
250γρ αλεύρι για τσουρέκι
2 αβγά
300γρ γάλα
200γρ σταφίδες ξανθές

εκτέλεση

ξεφλουδίζουμε τα μηλαράκια και βάζουμε τα 4 στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα.Το πέμπτο το ψιλοκόβουμε.Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι,χωρίς καμιά λιπαρή ουσία και ρίχνουμε το αλεσμένο μηλαράκι,ανακατεύοντας γρήγορα για να φύγουν τα υγρά.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο,το μέλι,το αλάτι,την κανέλα.Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε και το μείγμα του μήλου.Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού και ρίχνουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 170 βαθμούς,περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει(κάνουμε το τέστ με το μαχαίρι,όπως στο κέικ.Πρέπει το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).Αφήνουμε 20 λεπτά στη φόρμα,ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.Απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο!

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

2 σχόλια:

  1. Το φτιάξαμε κι αυτό και μας άρεσε πολύ. Με δύο παραλλαγές βέβαια, γιατι δεν είχα τα υλικά: αντί για γάλα έβαλα αριάνι και αντί για σταφίδες έβαλα κρανμπερις. Εγώ το τρώω με μαρμελαδίτσα για έξτρα γλύκα μιας και είμαι γλυκατζού! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω,ναι,και με κράνμπερις ωραίο θα είναι!!!θα το φτιάξω και γω έτσι να δω πως είναι!!!το αριάνι να το πίνω δεν μου αρέσει,αλλά στη μαγειρική το χρησιμοποιώ κι εγώ!δοκίμασε τα μπισκοτάκια με τα κράνμπερις,τώρα που τα αναφέραμε,θα σου αρέσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή