Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μπισκοτάκια ολικής με καρύδα και χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι πολύ νόστιμα φρουτάκια!Η Νεφέλη μου τρελαίνεται γι αυτούς και για την ωραία τους γεύση,αλλά και επειδή της έχουμε πει ότι η χουρμαδιά είναι φοίνικας!Της αρέσουν πολύ οι φοίνικες!Όταν ήταν πιο μικρή έπρεπε να κόψουμε οπωσδήποτε τα πορτοκαλί μπαλάκια που κρέμονται από τα κλαδιά τους όταν τους συναντούσαμε..ευτυχώς που έχει ψηλό μπαμπά!!!Οι χουρμάδες έχουν φυσικά σάκχαρα που απελευθερώνουν αργά στο σώμα,χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη,σίδηρο,φυτικές ίνες,βοηθούν στη γονιμότητα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικά.Είναι πολύ ωφέλιμοι καρποί λοιπόν!Φυσικά όλα αυτά τα απολαμβάνουμε στο maximum όταν τους καταναλώνουμε φρέσκους και αποξηραμένους.Και στις "μαγειρεμένες"συνταγές όμως μας κάνουν καλό,γιατι όταν τους χρησιμοποιούμε μειώνουμε την ποσότητα ζάχαρης που θα βάζαμε κανονικά.Αυτά τα μπισκοτάκια είναι αρκετά γλυκά και έχουν λίγη ζάχαρη.Όταν ψήνονται θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας από τον χουρμά και το βούτυρο!

υλικά (για 37 κομμάτια)

250γρ αλεύρι ολικής
50γρ τριμμένη καρύδα
115γρ απύρηνους χουρμάδες
90γρ ψιλό σιμιγδάλι
70γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
100γρ βούτυρο από το ψυγείο
2 1/2κγ baking powder
140γρ νερό

εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και τους κόβουμε όσο πιο ψιλά γίνεται.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Η ζύμη μας είναι κολλώδης.Βγάζουμε μπαλίτσα ζύμης περίπου μια κουταλιά της σούπας,την κάνουμε λίγο πλατιά με τα δαχτυλάκια μας και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 160 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,για 15 περίπου λεπτά(να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλετε,θέλουμε να είναι αφράτα).Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Ελπίζω να σας αρέσουν!!!

2 σχόλια:

  1. Μάχη!!! Τι ωραίο μπλόγκ είναι αυτό! Η Αμαλία είμαι, η φίλη της Ευαγγελίας. Εμπνεύστηκα λοιπόν και δοκίμασα σήμερα να φτιάξω αυτά τα μπισκοτάκια. 'Εγιναν πολύ ωραία, αν και προς το παρόν μόνο εγώ τα έχω δοκιμάσει, δεν έχω δεύτερη γνώμη... Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμαλία!!!!χαίρομαι που σου άρεσαν!!άντε κέρνα και κανέναν να δοκιμάσει την τέχνη σου!!αν δοκιμάσεις και άλλη συνταγούλα στείλε μου εντυπώσεις!!!φιλιά!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή