Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Μανιτάρια πλευρώτους φρικασέ ή η μαγειρίτσα του χορτοφάγου!

Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά σε όλους σας!Αρνιά.κατσίκια,μαγειρίτσες,σούβλες,πωπω!Η χαρά του κρεατοφάγου είναι οι μέρες αυτές!Τί θα φάει,λοιπόν,ο καημένος ο χορτοφάγος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου;Μανιτάρια φρικασέ!Πεντανόστιμο,χορταστικό φαγάκι,που οπτικά μοιάζει και με μαγειρίτσα!

υλικά(για 6 μερίδες)

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
3 μαρούλια
1 ξερό κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι παπαρούνα(ή μυρώνι ή καυκαλήθρα)
1 ματσάκι άνηθο
50γρ φρέσκο βούτυρο
3 αβγά
3 λεμόνια,το χυμό
λίγο αλευράκι ή κορν φλάουρ
1lt νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι 
λάδι

εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια,φρέσκα και ξερό και τα μανιτάρια.Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και την παπαρούνα.Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε με το χέρι σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο λαδάκι τα μανιτάρια ανακατεύοντας διαρκώς.Μόλις αρχίσουν λίγο να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και αλάτι και τα σοτάρουμε κι αυτά.Όταν αρχίσουν να ροδίζουν,ρίχνουμε τον άνηθο και την παπαρούνα.Σοτάρουμε  λίγο ακόμα. Εντωμεταξύ σε άλλη,μεγάλη κατσαρόλα,έχουμε βάλει τα μαρούλια μαζί με 1lt ζεστό νερό να αχνιστούν.Ρίχνουμε μέσα τα σοταρισμένα υλικά και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.Κάνουμε αβγολέμονο προσθέτοντας και λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι για να είναι πηχτή η σουπίτσα μας.Προσθέτουμε στο φαγάκι,ρίχνουμε και το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμάκι και καλή παρέα!

Λίγα λόγια για τα υλικά: Το φαγάκι αυτό το φτιάχνουμε αρκετά συχνά!Αντί για μαρούλια μπορείτε να βάλετε αντίδια ή και ραδίκια!Το βούτυρο μην το αντικαταστήσετε με μαργαρίνη γιατι δεν θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα.

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου