Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πικάντικα ρεβίθια με σπανάκι και αβγά

Μία κρύο,μία ζέστη...μα τι καιρός τελοσπάντων!Σήμερα θα έφτιαχνα ρεβίθια,αλλά όχι σούπα,γιατι δεν κάνει κρύο,αλλά ούτε και σαλάτα,γιατι ήθελα κάτι ζεστό..οπότε βρέθηκε η λύση!Τα όσπρια συνδυάζονται ωραία με όλα τα χόρτα.Τα ρεβίθια με το σπανάκι είναι κλασικός συνδυασμός και μαζί με τα αβγά και μια φετούλα ψωμί θα μας δώσουν ένα υπερπλήρες γεύμα!Στη συνταγή αυτή όλο το μυστικό είναι στα μπαχαρικά!Βάλτε γενναία δόση και θα απολαύσετε το φαγητό σας,αλλιώς θα βγει λίγο.."βαρετό"!

υλικά

400γρ φρέσκο σπανάκι
1 1/2 φλυτζάνι ρεβίθια
3 αβγά
1/2 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 1/2κγ μείγμα μπαχαρικών χαρίσα
ή
1/2κγ καπνιστή πάπρικα
1/2κγ σκόνη σκόρδο
1/2κγ κάρυ
αλάτι

εκτέλεση

Βράζω και στραγγίζω τα ρεβίθια.Τα αλατίζω προς το τέλος του βρασίματος.Πλένω και ψιλοκόβω το σπανάκι.Το σοτάρω ελαφρά και μόλις μαλακώσει,προσθέτω τα ρεβίθια,το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά ως να πιεί τα υγρά.Είμαστε προσεκτικοί μη μας καεί το φαγητό!Χτυπάω τα αβγά,τα ρίχνω στο φαγητό,δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω γρήγορα.Προσθέτω λίγο φρέσκο λαδάκι και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!

Λίγα λόγια για τα υλικά:Η χαρίσα είναι ένα απίστευτα μυρωδάτο και γευστικό μείγμα μπαχαρικών!Θα το δείτε πολύ στη μαροκινή κουζίνα.Περιέχει αλάτι,σκόρδο,κόλιανδρο,κύμινο,τσίλι.Αν το χρησιμοποιήσουμε σε "λογική"ποσότητα(βέβαια,περί ορέξεως...ο καθένας προσθέτει όσο θέλει!Προσωπικά μου αρέσουν τα καυτερά!!!) στο φαγητό μας,του δίνει ένα εξαιρετικό ανατολίτικο χαρακτήρα!Θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών ή στα μαγαζιά με ανατολίτικα προιόντα.Αν τώρα δεν έχετε χαρίσα ή αν δεν σας αρέσουν τα μπαχαρικά που περιέχει,κάντε τον άλλο συνδυασμό μπαχαρικών που σας προτείνω.Θα γίνει και πάλι εξαιρετικό το φαγάκι σας!Εγώ κρατάω ένα πιάτο σε ξεχωριστό κατσαρολάκι με το δεύτερο συνδυασμό για να το δώσω στη μικρή και το υπόλοιπο το κάνω καυτερό με χαρίσα για τους μεγάλους!

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

3 σχόλια:

  1. Μαγεία! Αν και μου αρέσουν πολύ ξεχωριστά τόσο τα ρεβύθια, όσο και το σπανάκι, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα "παντρέψω". Και με την προσθήκη του αβγού...μμμ...ήρθε κι έδεσε! Δεν βρήκα βέβαια χαρίσα, αλλά πρόσθεσα καυτερή πάπρικα και κάρυ και το αποτέλεσμα είχε τελικά γεύση Ανατολής! Τα συγχαρητηριά μου στη σεφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου άρεσαν γκεβαλίτσα μου!!Αχ, να ήσουν κοντά να τα μαγειρεύαμε μαζί....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατο! Από μια πιατάρα ο καθένας φάγαμε καλοκαιριάτικα. Μπράβο βρε Μάχη, είναι σίγουρο πως θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή