Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πρωινό με κινόα

Καλημέρα!
Ολοι έχετε ακούσει για τη διατροφική αξία της κινόα! Είναι μια πλήρης τροφή, πλούσια σε πρωτείνες, ω3 λιπαρά,σίδηρο, μαγνήσιο, και πόσα ακόμα!(διαβάστε περισσότερα εδώ) Πόσοι την τρώμε όμως; Και πόσο εύκολο είναι να πείσουμε τα παιδάκια μας να την φάνε; Ε, λοιπόν η μικρή μου δεν αντέδρασε καθόλου όταν τις σέρβιρα τα μικροσκοπικά σποράκια σε αυτή τη συνταγή για πρωινό!

Σαν ρυζόγαλο με κινόα (για μια μερίδα)

υλικά

1 φλυτζανάκι του καφέ κινόα
2 φλυτζανάκια του καφέ νερό
1 χούφτα σταφίδες
1κγ μέλι
κανέλα
1κσ κορν φλάουρ
2 φλυτζανάκι του καφέ γάλα

εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα στο σουρωτήρι για το τσάι και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό.Αυτό βοηθάει να φύγει η κάπως πικρή της γεύση.Η αναλογία για το βράσιμο είναι 1 κινόα : 2 νερό.Βάζουμε με κρύο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε αρκετά και σκεπάζουμε με καπάκι ως να πιεί τα υγρά, όπως ακριβώς με το ρύζι δηλαδή.Αφού βράσει ρίχνω το γάλα-στο ένα φλυτζανάκι έχω διαλύσει το κορν φλάουρ-και ανακατεύω σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει.Αφήνω να γίνει πιο χλιαρή και προσθέτουμε το μέλι,τις σταφίδες και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ωραίο ε; Πολύ νόστιμο, χωρίς καθόλου ζάχαρη, και απίστευτα θρεπτικό για τα παιδάκια μας!
Σε ότι αφορά το γάλα, αποφεύγουμε  το αγελαδινό, πίνουμε κατσικίσιο που έχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτείνες(διαβάστε περισσότερα εδώ) και επίσης το απίστευτα θρεπτικό γάλα από ξηρούς καρπούς (αμυγδαλόγαλα, φουντουκόγαλα), για έξτρα βιταμίνες και δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου