Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πίτσα ολικής με μπλέ τυρί,κρέμα γάλακτος και λίγη πατάτα στη βάση!

Φτιάχνουμε πίτσα αρκετά συχνά.Αρέσει στη Νεφέλη και κάνουμε ότι γεύση μας κατέβει στο κεφάλι!Η σπιτική πίτσα απέχει παρασάγκας από την αγοραστή.Ούτε η μυρωδιά δεν είναι η ίδια.Δεν λέω φυσικά ότι δεν υπάρχουν καλές πίτσες εκεί έξω.Αλλά όπως και με όλα τα πράγματα υπάρχουν καλές και κακές.Όταν πρόκειται,λοιπόν,για τα μικράκια σας επιλέξτε να φτιάξετε εσείς την πίτσα.Δεν είναι καθόλου δύσκολη ή χρονοβόρα και πάνω απ'όλα επιλέγετε εσείς τα υλικά!

υλικά(για στρογγυλό τσέρκι 30εκ)

για τη βάση
250γρ αλεύρι ολικής
10γρ baking powder
5γρ αλάτι
30γρ λιωμένο φρέσκο βούτυρο
30γρ λάδι
180γρ λιωμενη βραστή πατάτα

για την "επικάλυψη"
95γρ κρέμα γάλακτος
6 κομματάκια αποξηραμένο σκόρδο
10γρ πολύ ψιλοκομμένο άνηθο
100γρ μπλέ τυρί σε κομματάκια
80γρ γκούντα τριμμένο

εκτέλεση

για τη βάση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας να καλύψει το εσωτερικό στο τσέρκι.Βγάζουμε το τσέρκι και γυρνάμε λίγο το γύρω γύρω της ζύμης για να δημιουργήσουμε την κόρα.
για την "επικάλυψη": Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος(όχι να βράσει) ρίχνοντας μέσα τα αποξηραμένα σκόρδα.Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε το μπρικάκι με μεμβράνη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας για να αρωματιστεί καλά η κρέμα γάλακτος.Τη σουρώνουμε και απλώνουμε πάνω στη ζύμη.Από πάνω πασπαλίζουμε με τον άνηθο,το μπλέ τυρί και το τριμμένο γκούντα. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα για 10 λεπτά και άλλα 15 λεπτά περίπου μόνο στην "από κάτω" αντίσταση. Απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα!

Λίγα λόγια για τα υλικά: Η πατάτα στο ζυμαράκι το κάνει πιο μαλακό και αφράτο!

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου