Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Καταπληκτική πίτσα ψημένη σα λαδένια!

Για το βραδινό μας ήθελα να φτιάξω λαδένια (θα τη φτιάξουμε μια μέρα).Αλλά δεν προλάβαινα να αφήσω τη ζύμη να φουσκώσει. Έτσι έφτιαξα ένα ζυμαράκι χωρίς μαγιά, με ελαιόλαδο αρκετό και από τη λαδένια κράτησα το λάδι που ρίχνουμε από πάνω πριν ψηθεί.Μη φοβηθείτε το επιπλέον λάδι, αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά!Έγινε φανταστική!Το ζυμάρι μαλακό και τραγανό ταυτόχρονα, με μια γλύκα που του χάρισε το επιπλέον λαδάκι!Τα υλικά της γέμισης ενώθηκαν ωραία...τί να σας λέω!Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!Φάτε την οπωσδήποτε ζεστή, είναι πολύ πιο νόστιμη!Και αν σας αρέσει η ρίγανη, μην την παραλείψετε!

υλικά(για ταψί 25εκ)

ζύμη
500γρ αλέυρι ολικής
10γρ baking powder
100γρ λάδι
πρέζα αλάτι 
πρέζα ζάχαρη
νερό όσο πάρει
γέμιση
200γρ φέτα
1 ντομάτα
1 πιπεριά κέρατο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 πλευρώτους
πεκορίνο τριμμένο(ή όποια γραβιέρα)
ρίγανη
150γρ λάδι
2κσ κέτσαπ(ή πηχτή σάλτσα ντομάτας)

εκτέλεση

Ζύμη:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται ώστε η ζύμη μου να γίνει μαλακή και εύπλαστη,χωρίς να κολλάει.
Γέμιση:Ψιλοκόβω όλα μου τα λαχανικά.Κάνω την φέτα τρίμματα.
Συναρμολόγηση:Λαδώνω το ταψί μου (και στα πλάγια) και απλώνω τη ζύμη με τα χέρια,να πάει και στα πλάγια,όπως κάνουμε στις τάρτες.Απλώνω την κέτσαπ και σκορπάω τα λαχανικά.Ρίχνω τα τρίμματα της φέτας, πεκορίνο τριμμένο να πάει παντού,ρίγανη και το λάδι.Ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα, ως να ροδίσει. Απολαμβάνω αμέσως!!!

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου