Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ομελέτα φούρνου με ελιές,φέτα και κόλιανδρο

Η κόρη μου δεν τρώει το αυγό.Στην αρχή έκοψε το ασπράδι.Τώρα ολόκληρο το βραστό αβγουλάκι καταλήγει στο στομαχάκι της μαμάς ή του μπαμπά.Με τις ομελέτες είναι ένας τρόπος να τα τρώει...Ειδικά οι ομελέτες φούρνου, που δεν έχουν λάδια και τηγανίσματα,είναι ότι πρέπει.Μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε μέσα,είναι πολύ ευέλικτο πιάτο.Συνδυάζονται με μια ωραία πράσινη σαλάτα και έχουμε ένα πλήρες γεύμα!

υλικά(για στρογγυλό ταψί 27εκ)

6 αβγά(κατά προτίμηση βιολογικά)
230γρ καλαθάκι Λήμνου(ή όποια φέτα προτιμάτε)
230γρ γάλα(ζωικό ή φυτικό)
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
λάδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 μεγάλες πράσινες ελιές

εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ χτυπάω τα αβγά και προσθέτω τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο,τα κρεμμυδάκια κι αυτά ψιλά κομμένα,το γάλα.Καθαρίζω τις ελιές από το κουκούτσι,κόβω κομματάκια και προσθέτω στο μπολ.Σπάζω το τυρί με τα χέρια,και ανακατεύω όλα μου τα υλικά.Λαδώνω καλά το ταψί μου-να πάει και στα πλαινά-ρίχνω μέσα στο μίγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς,στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.Τρώγεται ζεστή,αλλά και κρύα!

Λίγα λόγια για τα υλικά:Στην ομελέτα αυτή έβαλα κόλιανδρο. Ξέρω ότι στους περισσότερους δεν αρέσει.Εγώ που μεγάλωσα με μαμά Κύπρια-και στην Κύπρο τον χρησιμοποιούν κατά κόρον-συνήθισα τη γεύση του και στην ομελέτα αυτή ταίριαξε πολύ ωραία!Αν θέλετε,φυσικά,τον αντικαθιστάτε με μαιντανό!Ελιές έβαλα πράσινες,φαντάζομαι ότι και μαύρες όμως θα ταιριάζουν ωραία.

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου