Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κολοκυθόσουπα με κομματάκια τηγανιτής φέτας

Το tribute στο πορτοκαλί φαγητό συνεχίζεται!Μιά πανεύκολη και νόστιμη σουπίτσα με κολοκύθα, θρεπτική,με ήπια γεύση, που καταναλώνεται εύκολα από τα παιδάκια μας και δέχεται πολλές παρεμβάσεις και αυξομειώσεις θερμίδων ανάλογα τη διάθεση και τον αποδέκτη!Μπορείτε να προσθέσετε στο σερβίρισμα κρέμα γάλακτος, γιαούρτι στραγγιστό, κρουτόν, τηγανιτό φασκόμηλο, η επιλογή δική σας!Εγώ σκεπτόμενη τα κρουτόν έφτιαξα και έβαλα κομματάκια τηγανιτής φέτας(μυαλό είναι ότι θέλει κάνει...!) που τελικά ταιριάξαν πολύ ωραία!
Σας δίνω την παιδική εκδοχή κολοκυθόσουπας και οι προσθαφερέσεις δικές σας!















υλικά(για μια μερίδα)

για τη σούπα
150γρ  κολοκύθα
1 καρότο
1/2κγ τζίντζερ
μια τσιμπιά αλάτι
1κσ λάδι
ψιλοκομμένος μαϊντανός

για τη φέτα
200γρ φέτα
70γρ καλαμποκάλευρο

εκτέλεση
Κόβω την κολοκύθα και το καρότο κομματάκια και τα βάζω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με μισό φλυτζάνι νερό(ή ζωμό από κύβο λαχανικών, αν χρησιμοποιείτε).Αφού μαλακώσουν προσθέτω το αλάτι, το τζίντζερ και το λάδι.Πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ.Η σουπίτσα είναι έτοιμη!
Κόβω τη φέτα σε κομμάτι περίπου 2 εκατοστών(θέλουμε να είναι κάπως χοντρό για να μην διαλυθεί).Βουτάω το κομμάτι(ίσως σας βολεύει να το κόψετε σε 2 ή περισσότερα μικρότερα) μέσα σε μπόλ με καλαμποκάλευρο(μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι σας βρίσκεται, απλά το με το καλαμποκάλευρο γίνεται πιο τραγανή) ώστε να καλυφθεί καλά.Βάζω λαδάκι στο τηγάνι μου και μόλις κάψει ρίχνω τη φέτα και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά.Τηγανίζω και από τις δύο πλευρές.
Ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί.Αφού κρυώσει λιγάκι, κόβω κομματάκια και τα προσθέτω στη σουπίτσα.Γαρνίρω με μαϊντανό. Οση φετούλα δεν χωράει στο πιάτο την τρώμε από δίπλα σαν συνοδευτικό.Μιάμ!!

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου