Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πίτα με κολοκύθι,μελιτζάνα και καπνιστό τυρί


Αυτή η πολύ πολύ νόστιμη πιτούλα,γίνεται εύκολα και γρήγορα,έχει έντονη τη γεύση του καπνιστού τυριού,την φτιάχνουμε με ζύμη κουρού(εμπορίου για πιο γρήγορα ή από τα χεράκια μας) για να γίνει τραγανή,τη συνοδεύουμε με λευκό κρασάκι και την τρώμε ζεστή,παρέα με φίλους για μεγαλύτερη απόλαυση!!!Χρησιμοποίησα λευκή μελιτζάνα,τόσο όμορφη,ε;!Τις βρήκαμε με τη Νεφέλη στη λαϊκή το Σάββατο,τις άρεσαν πολύ οπτικά και έδωσε το σήμα για την αγορά τους "με αυτές να μαγειρέψεις μαμά"!Είναι γλυκιά(και η κόρη μου και η μελιτζάνα,χιχιχιχι!)και δεν έχει τόσα σπόρια όσο η μοβ. Αν δεν βρείτε λευκές,χρησιμοποιήστε φλάσκες!
















υλικά(για ταψί ορθογώνιο 35Χ25)

για τη γέμιση
1 μελιτζάνα λευκή
1 κολοκυθάκι
10 φέτες καπνιστό τυρί Βερμίου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
αλάτι

για τη ζύμη κουρού
500γρ φαρίνα
1 αβγό
μια πρέζα αλάτι
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
250γρ μαργαρίνη

εκτέλεση

για τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ως να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη.Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.Χωρίζουμε με 2 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη μας φύλλο,όχι λεπτό,θέλουμε να έχει λίγο πάχος,όπως η σφολιάτα.
για τη γέμιση:Κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα λαχανικά μας.Κόβουμε σε μικρά φετάκια τις 4 φέτες του τυριού.
συναρμολόγηση:Αλείφουμε με λάδι το ταψάκι μας και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.Βάζουμε από πάνω τις 6 φέτες τυριού,να καλύψουν την επιφάνεια του φύλλου.Απλώνουμε τα λαχανικά και καλύπτουμε με κρέμα γάλακτος.Την ρίχνουμε σα να ζωγραφίζουμε το περίγραμμα του ταψιού,μέχρι που να καλυφθούν όλα τα λαχανικά,αλλά να μην είναι τόσο πολύ που να μας ξεχειλίσει από την πίτα όταν την κλείσουμε.Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και τα κομματάκια τυριού.Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε γύρω γύρω.Αν μας έχει περισσέψει πολύ φύλλο το κόβουμε.Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε μικρές τελίτσες στην επιφάνεια της πίτας μας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς ως να ροδίσει καλά. Πριν την κόψουμε αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να δέσει το τυρί.

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου